duminică, 8 mai 2011

Varza rosie cu maioneza

Ingrediente:

- varza rosie
- hrisca 2 linguri (se la inmuiat vreo 3 ore sau peste noapte)
- 3 linguri seminte de floare soarelui crude (rehidratate 3 ore sau peste noapte)
- un catel usturoi

Se toaca varza rosie marunt cu cutitul sau prin robot. Maioneza se face in blender din hrisca, seminte de floarea soarelui si usturoi si un pic de apa. Reteta de maioneza este asemanatoare cu cea a Ligia Pop

Se amesteca varza cu maioneza, se potriveste de sare si ce alte condimente mai doriti.
Am decorat feliile de paine cu ridiche alba rasa pe razatoarea mica.
Nu as fi crezut ca varza rosie in amestec cu maioneza poate sa arate asa de bine. Cineva m-a intrebat ce este in imagine, mancare sau flori?


9 comentarii:

  1. Buna! Arata bestial aceasta varza rosie cu maioneza! Vreau sa o prepar si eu, dar nu gasesc hrisca, decat din aceea maronie ... Am fost la magazinul naturist Enigma din Timisoara, si spun ca nu au decat din aceea maro. E ok si aia, sau neaparat verde-galbuie tre sa fie, adica cruda?
    Mersi si felicitari pt. reteta! Cred ca si are un gust nemaipomenit! Abia astept sa o incerc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru aprecieri! :)
    eu am facut cu hrisca maronie, nici nu am incercat altceva. O sa cumpar si eu din cea verde galbuie sa vad daca este vreo diferenta.
    Este buna varza cu maioneza preparata asa insa am facut si cu maioneza clasica cu ou si ulei si este mai buna. Incerc sa prepar cat mai multe retete raw vegan dar nu toate sunt chiar pe gustul meu. In preferinte raman uneori cele traditionale pe care incerc sa le fac mai rar.
    Mult succes

    RăspundețiȘtergere
  3. :) asa si eu, nu toate combinatiile raw-vegan imi sunt pe plac. Multe din care le-am incercat, nu le mai repet, pt. ca nu mi-au placut ca si gust. Unele sunt chiar bune si inca le mai prepar. Acum e pe teava pustii aceasta reteta a ta cu varza rosie. Mie chiar imi place foarte mult varza rosie, iar acum ca am gasit si io reteta care o contine, si mai ales ca arata beton culoarea care ti-a iesit tie, o sa o fac neaparat :)

    Sa-ti mai spun ceva: eu am pb. mari cu constipatia, si numai mancarea 100% cruda fara nimic preparat termic, m-a ajutat pe deplin, dupa 18 ani de constipatie severa. Consum si smoothie dimineata, iar la pranz si seara, aceste preparat crude, paste,pateuri, intinse pe felii de paine sau salata. Chiar au efect!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur pentru tine si felicitari!

    Acum un an si jumatate m am decis sa mai slabesc si fara sa tin vreo dieta ci doar respectand cateva principii am reusit sa slabesc destul de mult.
    Si uite asa tot cautand tot felul de informatii am ajuns sa aflu si despre raw vegan. Sunt sigura ca asa cum zici si tu are mult mai multe beneficii asupra sanatatii noastre mancarea cruda decat orice alt ceva.
    De cand ai inceput cu mancarea cruda?

    RăspundețiȘtergere
  5. Am inceput din februarie 2010, am respectat strict raw-vegan, mai mult de juma de an, apoi am lasat-o mai moale din unele motive, pentru cateva luni ...

    Acum vreau din nou sa elimin pe cat posibil orice preparat termic. Carnea am eliminat-o de mult, iar painea caut sa mi-o prepar singura. Oricum, pt. mine bucuria este imensa ca mi-a rezolvat mancarea cruda, pb. constipatiei! Nu credeam ca va fi vreodata posibil asa ceva.

    De slabit si eu vreau sa slabesc, ca is destula, dar am observat ceva anul trecut, cand am consumat numai macare cruda: nu am slabit niciun gram, dar nici nu m-am ingrasat deloc. Am ramas constanta. Probabil, eu avand un metabolism foarte lenes, efectele apar dupa mai mult de 1 an, nu stiu ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am slabit 13 kg intr un an si ceva. Altii ar vrea sa slabeasca intr o luna atat, dar eu eram foarte hotarata sa slabesc sanatos si sa nu ma mai ingras. Asadar slabeam intr o luna cam un kilogram. Apoi mai faceam abuzuri si mai puneam 2, 3 kg dar reuseam sa le dau jos tot prin alimentatie echilibrata.
    Am plecat de la 78 kg si acum am 65. Dar nu mai reusesc sa cobor sub 65 de ceva timp.

    RăspundețiȘtergere
  7. hehe, ai slabit frumos. Si eu vreau sa ajuns tot cam pe la 60-65, in prezent am 72 ... In iarna asta am avut 79 kg, dar am reusit acum sa ajung la 71-72 ..., dar nu cu alimentatie cruda. Acum am reinceput papa crud, si sper sa si dau jos ceva..:)
    Am pus hrisca la imnuiat, si maine demarez reteta ta :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am facut aseara reteta. Nu prea mi-o place. Ii lipseste cu siguranta ceva din compozitie, si nu stiu ce ... Poate trebuiau ceva nuci la maioneza, poate un pic de zeama de lamaie ... Tre sa ii fac imbunatatiri ca sa o pot manca, dar ca si aspect, arata super!

    RăspundețiȘtergere
  9. Bineinteles ca tu o poti imbogatii cu ce doresti sa fie pe placul tau.
    Ti am zis ca mie mi a placut mai mult cu maioneza clasica.
    De exemplu pe blogul Oliviei sunt bulgarasii cu susan, am facut si eu reteta dar nu mi au placut aproape deloc. Si am facut cu migdale si imi plac mult mai mult.
    Daca nu ai incercat covrigeii Oliviei sa iti faci reteta. Astia imi plac foarte mult.
    Nu stiu de ce le spune covrigei ca nu sunt crocanti deloc dar sunt buni.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc!